NEURO SENSI THERAPY

Neuroszenzoros terápia
hiperérzékeny és tág kapillárisú bőrre

Miért fontos ez a kezelés a szalonban?

  • Fejlett neuroszenzoros kezelés többszintű 3 az 1-ben hatással:

1) Hatás az érzékelő receptorokra (a túlérzékenység csökkentésére)
2) Érrendszeri hatás (angiogén faktorok szabályozása)
3) Gyulladáscsökkentő hatás (gyulladásos faktorok gátlása)

  • Garantáltan, akár 12%-kal csökkenti a rosacea érrendszeri elváltozásait, mindössze 4 hét után

Endothelyol™ és a SensAmone P5 klinikailag bizonyított hatékonysága már egy kezelés után látható eredményeket biztosít

60

perc

Kezelés gyakorisága

  • Kúraszerűen 6-8 alkalommal
  • 10 naponként vagy önálló kezelésként

Kinek ajánljuk a Neuro Sensi Therapy kezelést?

  • Mikrotűs kozmetikai beavatkozások után a mellékhatások enyhítésére: bőrpír, duzzanat vagy akár műtétek utáni véraláfutások csökkentésére
  • S.O.S. kezelésként az esztétikai eljárások után, irritáció és allergia esetén
  • Vaszkuláris és hiperreaktív bőrök kezelésére, illetve rosaceával küzdők számára
  • Alkalmas minden korosztálynak, nőknek és férfi aknak egyaránt
  • Nyugtatja a stresszes és sérült barrierrel rendelkező bőrt
A bőr túlérzékenysége egyre gyakoribb bőrgyógyászati probléma, amely a nők 60%-át és a férfi ak 40%-át érinti bőrtípustól (száraz, kombinált, zsíros) függetlenül. A tünetek leggyakrabban a világos bőrűeknél jelentkeznek, de genetikai oka is lehet. A bőr túlzott érzékenységét okozhatják külső tényezők (környezetszennyezés, cigarettafüst, UV-sugárzás, hőség, hideg, szél, légkondicionálás), kémiai tényezők (kozmetikumok, szappanok, víz), életmódbeli tényezők (étrend, stimulánsok), pszichológiai tényezők (pl. stressz, érzelmek) és hormonális tényezők (pl. a menstruációs ciklus hatása, menopauza), betegségek, valamint gyógyszerek. A helytelen bőrápolás és a rosszul megválasztott kozmetikumok szintén tényezők. A bőr átmenetileg érzékenyebbé válhat az akne kezelése során alkalmazott gyógyszerek (retinoidok, szteroidok, antibiotikumok) hatására, illetve dermoesztétikai hámlasztások, mezoterápia vagy lézerterápia hatására is.

A bőr védekezik

A hiperreaktív bőr negatívan reagál a külső és belső ingerekre. A bőrreakciók az arcon a leggyakoribbak, mivel a külső károsító tényezők hatásainak kifejezetten ki van téve, amelyek hatékonyan áttörik a védőgátat. A bőr szenzibilizációjának ugyanilyen fontos tényezője az érrendszeri mechanizmus. Sok ember, akinek hajlamos gyorsan kipirosodni a bőre, érzékenyként defi niálja azt.

Érdemes megjegyezni, hogy a bőr finom érrendszerének tágulását okozhatja a pszichés feszültség vagy a hirtelen hőmérsékletváltozás is. A túlreagálás a bőr idegrendszerének abnormális reakciójához és neuroszenzoros zavarokhoz vezet, amiket a csípés, égés vagy viszketés szubjektív érzése jellemez. Érzékeny bőrrel találkozhatunk allergiás dermatózisban, atópiás dermatitiszben, kontakt ekcémában, rosaceában és seborrhoeás dermatitiszben szenvedő betegeknél is.

Melyek a hiperreaktív bőr jellemzői?

A bőr – az arc esetében – gazdagabb érhálózatban és idegvégződésekben, mint más területeken. Magasabb a hisztamint felszabadító hízósejtek száma, valamint vékonyabb és könnyebben áthatolható szaruréteggel rendelkezik, így a krónikus külső tényezőknek erőteljesebben van kitéve. A neurovaszkuláris hiperreaktivitás a fi nom erek szerkezetének és működésének zavarával és az angiogén faktorok (VEGF – vaszkuláris endoteliális növekedési faktor) aktivitásának növekedésével jár. Ez az erek számának növekedéséhez vezet, és növeli azok áteresztőképességét. A védőgát (a lipidköpeny összetételének), az NMF és a ceramid szintjének megzavarása növeli a szaruréteg áteresztőképességét, ami megkönnyíti a káros környezeti tényezők behatolását a bőr további rétegeibe: por, toxinok, allergének, irritáló anyagok, mikroorganizmusok és különböző kozmetikai összetevők.

Ez a folyamat viszont az érzékelő receptorok, úgynevezett gyulladásos mediátorok általi stimulációjához vezet, és a bőrön megjelennek a túlérzékenység látható tünetei, mint például a bőrpír és az erythema, amiket neuroszenzoros tünetek is kísérhetnek: feszítő érzés, viszketés, szúrás, égő érzés, akár fájdalom is.

AKTÍV HATÓANYAGOK

SENSAMONE P5

neuropeptid, amely utánozza a tengeri rózsából származó neurotoxin hatását, gömb alakú, shea vajból, amely biotechnológiai úton kinyert lipid- hordozókba ágyazva, csökkenti az égető érzést

ENDOTHELYOLTM

csökkenti a bőrpírt, csökkenti a gyulladásos elváltozásokat és minimalizálja a fájdalmat és a viszketést, csökkenti az érrendszeri permeabilitást csökkenti a hisztamin felszabadulását

ÉDESGYÖKÉR KIVONAT

gazdag szaponinokban és flavonoidokban (pl. glicirrizin és glabridin), gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, csökkenti a bőrpírt és a duzzanatot, világosítja az elszíneződéseket

IGÉNYELD PROTOKOLL KÉZIKÖNYVÜNKET!

Amennyiben érdekel a kezelés, vagy a márkáról szeretnél többet megtudni, igényeld protokoll kézikönyvünket, melyben minden kezelés részletes leírása megtalálható, illetve, amennyiben szeretnél jelentkezni képzéseink valamelyikére, látogass el a www.kozmetikusplaza.hu webáruházunkba!

előtteutána
előtteutána

TERMÉKEK

Megnézem a Kozmetikus Pláza Webáruházban!