FULL SPECTRUM

Átfogó bőrsejt-DNS védő
és rekonstruáló terápia

Miért fontos ez a kezelés a szalonban?

  • Vitaminokban gazdag dermokozmetikai eljárás
  • Kiemelkedő a bőr szerkezetét kiegészítő, természetes karotinoidok egyedülálló összetételének köszönhetően
  • Helyreállítja a D3-vitamin hiányt miközben stimulálja a D-vitamin receptorokat
  • Védőgátat képez a photo-ageing, a glikáció és az oxidatív stressz károsító hatásaival szemben
  • Semlegesíti az UV-, VIS- és HEV-sugárzás hatását, támogatja a bőr detoxikáló és védelmi folyamatait
  • Különleges, szinergikus hatású komplexeket tartalmaz – IBR-SolAge™ (gátolja a glikációt és a photo-ageinget), CityStem™ (támogatja a detoxikáló hatást és védi a bőrt a kék fénnyel szemben) és D3-vitamin-szerű összetevő (a bőr D-vitamin-receptorainak növényi alapú stimulátora) egyedülálló kombinációját
40

perc

Kezelés gyakorisága

  • Kúraszerűen 5-10 alkalommal
  • 10-14 naponta vagy önálló kezelésként

Kinek ajánljuk az Full Spectrum kezelést?

  • A kezelés alkalmas minden bőrtípusú vendég számára, akik védelmet keresnek a napfény és az oxidatív stressz ellen, és semlegesíteni kívánják a photo-ageing káros hatásait.
  • A bőr vitaminpótlásaként ajánlott, életkortól függetlenül
Full Spectrum – az újjáépítés
és a védelem stratégiája
A modern életmód következményei, a környezeti stresszhatásoknak való állandó kitettség megviseli a bőr állapotát. Ez az ember legnagyobb szerve, a test és a környezet közötti gátként működik, ezért belső és külső káros tényezőknek egyaránt ki van téve, amelyek hozzájárulnak a bőr öregedéséhez. Idővel, ezek a tényezők a bőr szerkezeti változásaihoz, sejtszintű rendellenességeihez és a bőr öregedéséhez vezetnek.

Az ARKANA modern bőrápolási megközelítése a bőrsejtek DNS-károsodásának helyreállítását és visszafordítását célozza meg, ellensúlyozva a photo-ageing, a digital-ageing és az oxidatív öregedést, a Glyc-Aging™-et, valamint a pollu-ageing hatásait. A széles spektrumú dermális kiegészítő kezelés támogatja a bőr antioxidatív és méregtelenítő rendszerét, segít helyreállítani a napfény és a glikációs stressz okozta károkat, valamint a káros szmog és elektroszmog negatív hatásait.

Fény – photo-aging és digital-ageing

A napfény létfontosságú szerepet játszik az emberi élet fenntartásában, hőt és energiát biztosít, valamint elősegíti a nélkülözhetetlen D-vitamin szintézisét. Azonban a napfény elemeit alkotó UVA- és UVB-sugárzás rövid és hosszú távon egyaránt káros hatással lehetnek a bőrre. Az UVB sugárzást elsősorban a felhám nyeli el, napégést és sejtszintű, DNS-károsodást okozva.

A Föld felszínére jutó UV-sugárzás nagy részét kitevő UVA sugárzás mélyebbre hatol a bőrben és oxidatív károsodást, valamint photo-ageinget vált ki. Közvetve negatívan hat a sejtek DNS-ére a kibocsátott reaktív oxigén és nitrogén komponensek révén. A látható fény (VIS) és különösen a kék fény (HEV) hatásait nem szabad alábecsülni. Becslések szerint a napfény 50%-át kitevő látható és a Föld felszínét elérő fény hozzájárul a szabad gyökök 50%-ának a keletkezéséhez. Ezenkívül a technológia széleskörű használatának következtében újabb adag kék fénynek tesszük ki a bőrt, amelyet elsősorban az elektronikai berendezések – számítógépek, televíziók és mobiltelefonok képernyői bocsátanak ki.

Szinergia a szalicilsavval

A D-vitamin, más néven a „napfény vitamin” nagy figyelmet kapott az elmúlt években, különösen azért, mert a világ lakosságának jelentős része – közel 50%-a D-vitamin hiányban szenved. Bőrgyógyászati szempontból kihívást jelent, hogy a napsugárzást a bőrünk szövetségesének tekintsük. A napsugárzás káros hatásai a photo-ageing, a hiperpigmentáció, a leégés, a bőrpír és a bőrrák. Ugyanakkor pozitív aspektusa is van, mivel biztosítja a létfontosságú D-vitamin, szervezet által történő előállítását.

A D-vitamin szintjét számos tényező befolyásolja, beleértve az életmódot, a környezeti és kulturális körülményeket, az életkort, a bőrtípust és a sugárvédelmet. Ahogy a bőr öregszik, úgy csökken a D-vitamin-termelésre való képessége. Nőknél ez ráadásul összefügg a hormonszinttel és a menopauza hatásaival is, valamint az anyagcserezavarok és az elhízás szintén csökkenthetik a szintjét. A D-vitamin szabályozza a bőr biológiai ciklusát, stimulálja a természetes regenerációs folyamatokat, és fokozza a bőr ellenálló képességét a károsodásokkal szemben. Emellett védelmet nyújt a sugárzással szemben, csökkenti a DNS-károsodást, és küzd a szabad gyökök és az oxidatív stressz ellen, hogy növelje a sejtek túlélését. Ennek a létfontosságú összetevőnek emellett sebgyógyító és szövethelyreállító, gyulladácsökkentő és mikrobaölő hatása is van. Pozitív hatással van a faggyúkiválasztásra és a bőr lipidösszetételére. Az alacsony D-vitamin-szint a bőrgyógyászati betegségek gyakoribbá válásával is összefüggésbe hozható.

AKTÍV HATÓANYAGOK

TEJSAV

védi a bőrt a kék és látható fény káros hatásaitól, kiküszöböli a szmog hatásait (pl. szálló por (PM), toxinok, nehézfémek) támogatja a szervezet, bőrméregtelenítő rendszer

D3-VITAMIN SZERŰ
STIMULÁTOR

növényi alapú, a bőrben lévő D-vitamin receptort (VDR) stimulálja, csökkenti a bőrpírra és irritációra való hajlamot, semlegesíti a szabadgyököket

BR-SOLAGE™

rózsaszín algákból nyert, UV-elnyelő tulajdonságokkal rendelkező, színtelen karotinoidokat tartalmaz, kiküszöböli a photo-ageing hatásait, gátolja a glikációs öregedést

IGÉNYELD PROTOKOLL KÉZIKÖNYVÜNKET!

Amennyiben érdekel a kezelés, vagy a márkáról szeretnél többet megtudni, igényeld protokoll kézikönyvünket, melyben minden kezelés részletes leírása megtalálható, illetve, amennyiben szeretnél jelentkezni képzéseink valamelyikére, látogass el a www.kozmetikusplaza.hu webáruházunkba!

TERMÉKEK

Megnézem a Kozmetikus Pláza Webáruházban!