A-QS HACKER THERAPY

Intelligens kezelés a bőr
mikrobiomjának szabályozására

Miért fontos ez a kezelés a szalonban?

  • Egy intelligens mechanizmuson alapul, amely blokkolja a baktériumok közötti kommunikációs rendszert – Quorum Sensing (QS)
  • Hatékony és nem invazív tisztító kezelés zsíros, tisztátalan és aknéra hajlamos bőrre
  • Biztonságos tinédzserek számára is
  • Kompatibilis a kémiai hámlasztó és bőrgyógyászati kezelésekkel

65

perc

Kezelés gyakorisága

  • Kúraszerűen 4-8 alkalommal
  • 7-14 naponként vagy önálló kezelésként

Kinek ajánljuk a A-QS Hacker Therapy kezelést?

  • Mindenkinek ajánlott a kezelés, kortól és bőrállapottól függetlenül
  • Főként a stresszes életmódú, városban élő, irodai, számítógépes munkát végző és dohányos vendégek részére javasoljuk
  • Intenzív kezelések után, különösen hámlasztások vagy a túlzott napozás által károsodott bőr kezelésére
  • Fáradt és fakó bőr általános revitalizálására, antioxidáns védelmére
Áttörő terápia az akne okainak megszüntetésére

A hagyományos felosztás szerint a bőr 3 rétegből áll. A tudományos publikációk egyre gyakrabban említenek egyfajta szuperréteget – Suprastratum™ -, amely nemcsak faggyú és verejték (lipid köpeny) kombinációjából álló emulzióból, hanem élő mikroorganizmusokból (mikrobiótából) is áll. A felszínén ezen kívül egy gáznemű réteg is található, és mindezek együttesen alkotják a bőr mikrokörnyezetét. A bőr mikrobiomját mikroorganizmusok alkotják: kommenzális, azaz „jó”, és patogén, azaz „rossz” baktériumok. A köztük lévő egyensúly döntő fontosságú az egészséges bőr szempontjából. Az egészséges mikrobiom nagyon változatos. A legfontosabb baktérium a Staphylococcus epidermidis, amely véd a kórokozók ellen, valamint az egyik leggyakoribb a Propionibacterium acnes, aminek a mennyisége a faggyútermelődés mennyiségétől függ, és jelentős szerepet játszik az aknés elváltozások kialakulásában.

Gyakran az egészséges bőr mikrobiomjában is jelen van a Malassezia furfur élesztőgomba, amely kedvező körülmények között seborrhoeás dermatitist és korpásodást okoz. A mikrobiom nemcsak a kórokozókkal szemben nyújt védelmet, hanem a bőrben zajló immunológiai folyamatokért, valamint az elváltozásokra és fertőzésekre való fogékonyságért is felelős. Az ideális állapot a kommenzális és patogén baktériumok közötti egészséges egyensúly.

A titokzatos QS „kommunikátor”

A legújabb akne-kutatások egy másik fontos – az akne kialakulását befolyásoló – mechanizmust is feltártak. Kiderült, hogy a mikroorganizmusok kommunikálnak egymással. Ez a Quorum Sensing (röviden QS) egy kifi nomult kommunikációs rendszer, ami által a baktériumok speciális receptorokon keresztül láthatatlan módon „beszélgetnek” egymással.

A baktériumok megfelelő arányban és mennyiségben nem képesek kárt tenni, viszont ha elérnek egy bizonyos koncentrációt, akkor „támadnak”. A Propionibacterium acnes baktériumok kulcsszerepet játszanak ebben a folyamatban. Saját kommunikációt használnak arra, hogy növeljék számukat és „gyarmatosítsák” a bőrt, amihez a Staphylococcus aureust is bevonják a folyamatba, így megduplázzák a Staphylococcus epidermidis baktériumok számát. A gyulladásos folyamat következő állomása a faggyúban található trigliceridek szabad zsírsavakká történő lebomlása, amelyek irritáló hatásúak, fokozzák a keratinizációt és megzavarják a bőr pH-értékét. Ezt követi a bőrsejtek Toll-szerű receptorainak (TLR) aktiválása és a gyulladásos faktorok fokozott állapota, végül az aknék kialakulása.

AKTÍV HATÓANYAGOK

SIKIMISAV

csillagánizsból származó kivonat, 5% feletti koncentrációban hámlasztó hatású, szabályozza a faggyúkiválasztást és annak összetételét csökkenti a gyulladásra való hajlamot

SYTENOL A – BAKUCHIOL

növényi retinolnak is nevezik, fenntartja a faggyútermelődés egyensúlyát, szabályozza a keratinizációs folyamatokat, megakadályozza a hiperkeratinizációt, a bőr megvastagodását

QUORA NONITM

blokkolja a baktériumok közötti kommunikációt, kiegyensúlyozza a bőr mikrobiomját, bakteriosztatikus hatású, csökkenti a gyulladásos elváltozásokat, szabályozza a faggyútermelődést

IGÉNYELD PROTOKOLL KÉZIKÖNYVÜNKET!

Amennyiben érdekel a kezelés, vagy a márkáról szeretnél többet megtudni, igényeld protokoll kézikönyvünket, melyben minden kezelés részletes leírása megtalálható, illetve, amennyiben szeretnél jelentkezni képzéseink valamelyikére, látogass el a www.kozmetikusplaza.hu webáruházunkba!

előtteutána
előtteutána

TERMÉKEK

Megnézem a Kozmetikus Pláza Webáruházban!